skip to Main Content

Voordelen van video

Is een filmpje of bedrijfsfilm nog steeds een doeltreffend marketinginstrument? 

Mogelijke kopers hebben informatie nodig voordat ze beslissingen nemen. Een product verkopen lukt daarom altijd beter wanneer de kijker meegenomen wordt in een verhaal. Dankzij een video kan je de kijker meenemen a.d.h.v. storytelling.

Een ander groot voordeel van videos op een website is dat de bezoeker langer op de website zal blijven. Ze zijn meer geneigd om verder door te klikken en meer info te bekijken. Dit is zelfs onderzocht dat de bezoekers 60% langer op de website blijven. Bezoekers die de website raadplegen met hun smartphone zijn ook meer geneigd om langer te blijven hangen als er een video zichtbaar is op de website.

Kopers hebben informatie nodig voordat ze een beslissing nemen en willen in een heel korte tijdspanne vinden wat men zoekt. Dat kan met video. De kijker spendeert maximaal 8 seconden om te oordelen of het relevant is wat hij ziet. Het is dus nodig om meteen to-the-point te komen, om de kijker vast te grijpen. Met korte video’s (15 sec, 30 sec, 1 minuut) bied je content waar de kijker naar op zoek is. Hou dat niet saai maar neem de kijker mee in een verhaal; storytelling noemen we dat. Zo voelt de kijker zich meer verbonden met jouw bedrijf en jouw persoonlijke aanpak.

Onrechtstreeks is dat ook weer handig om hoger te scoren in Google. Google heeft het immers graag wanneer bezoekers meer tijd op een website besteden, ze achten de informatie van die website dan ook belangrijker dan een soortgelijke website zonder video.

Video’s kunnen ook vertrouwen bezorgen. De kijker leert het product beter kennen, en het bedrijf. Een video met de werknemers van het bedrijf erin verwerkt zorgt voor meer vertrouwen. Zo voelt de kijker zich meer verbonden met het bedrijf en de persoonlijke aanpak.

Er zijn heel wat videotoepassingen mogelijk voor jouw business: bedrijfsfilm (reportagevideo met storytelling), videoblogs (bruikbare tips, unboxing, FAQ), productvideo (gedetailleerde beelden commercieel voorgesteld, toepassingsmogelijkheden), tutorials (demo, training), testimonials (getuigenissen van klanten, interviews), enz enz
Overweeg je online video? Webxclusive helpt je met raad en daad!

WebXclusive kan jou helpen met je professionele video’s
voordelen-video
Back To Top