skip to Main Content

Tijd om nieuwe websiteteksten te schrijven?

Een website onderhouden is een werkwoord. Je kan best regelmatig de teksten eens een update geven, en nieuwe teksten plaatsen. Dit werkt SEO in de hand.

Google zet sterk in om informatieve en unieke content bovenaan te laten scoren. Je moet dus een balans vinden tussen geoptimaliseerde teksten voor google te schrijven die ook nog eens de lezer boeien.

Voor je begint met het schrijven van een tekst kan je best de juiste trefwoorden zoeken. Denk hierover na en plaats je in het perspectief van de klant, welke zoekwoorden zal de klant gebruiken. En bij welke zoekwoorden wil je bovenaan verschijnen.

Is er veel andere concurrentie rond bepaalde zoekwoorden, dan kan het nuttig zijn om niche zoekwoorden te gebruiken. Hierdoor kan je boven de concurrentie verschijnen. Plaats je unieke aanbod in de kijker door een treffende titel te schrijven. Deze titel verschijnt dan in google en moet potentiële klanten lokken, denk hier goed over na.

Belangrijk is om de websitepagina niet te vol met trefwoorden te steken. Google kan dit oppikken en afstraffen door je minder goed te laten scoren. De google robot kan teksten interpreteren en merkt wanneer een tekst enkel geschreven is voor zoekwoorden te gebruiken.

De functie van google is om gebruikers antwoorden op vragen te geven. Als SEO strategie kan je daarom best informatieve content plaatsen die een antwoord geeft op vragen van je klanten.

WebXclusive kan jou helpen met je professionele teksten >
Back To Top