skip to Main Content

Belangrijke google algoritme update op komst – Core Web Vitals

Google brengt regelmatig wijzigingen aan aan het algoritme. Dit jaar staat er een grote update gepland in mei 2021. De update zal de naam Core Web Vitals krijgen.

De google update Core Web Vitals zal deze keer grotendeels rond snelheid draaien. Zo worden de 3 onderstaande factoren enorm belangrijk in het algoritme:

  1. Largest Contentful Paint: De laadsnelheid van het grootste item op je webpagina. (Bv.: Hoe lang het duurt voordat je headerafbeelding ingeladen is.)
  2. First Input Delay: Vanaf wanneer een gebruiker kan klikken en de pagina kan reageren op interactie met de gebruiker tijdens het laden. (Hiervoor moet ze nog niet volledig geladen zijn.)
  3. Cumulative Layout Shift: Het verspringen van bijvoorbeeld afbeeldingen tijdens het laden.

Met de Google PageSpeed tool krijg je inzichten omtrent deze 3 factoren, en worden de werkpuntjes handig samengevat.

De meeste websites zijn perfect te optimaliseren zodat de laadsnelheid verhoogd kan worden en er ook geen cumulative layout shift voorvalt.

Google wilt met deze update de website eigenaren aanzetten tot het verbeteren van de gebruikerservaring. Er komen elke dag meer en meer mobiele internetgebruikers bij. Hiervoor is de laadsnelheid van een website extreem belangrijk.

Bij WebXclusive worden de websites opgeleverd met het oog op snelheid en gebruiksgemak, klaar voor de Google Core Web Vitals update!

Meer info nodig of wens je een websitescan? Neem contact op
Back To Top