skip to Main Content

Spam tegengaan op je website

Het kan zeer vervelend zijn om verschillende spam mails te krijgen op een dag. Dit kan via het contactformulier op je website komen. Gelukkig kan hier iets aan gedaan worden!

Spambots schuimen het internet af om adressen te verzamelen of om spam via contactformulieren op de website te versturen.

Het blijft wel veiliger om met een contactformulier te werken ipv enkel je emailadres te vermelden. Want anders zouden bepaalde spambots aan phishing kunnen doen.

Spam via de website kan ook nefast zijn voor de betrouwbaarheid van je e-mailadres gekoppeld aan je domeinnaam. Telkens er een spammail gestuurd wordt via het contactformulier van de website. Krijg jij hier een mail van. Deze mail wordt verzonden via de website met een emailadres gekoppeld aan je domeinnaam. Hierdoor lijkt het alsof je zelf deze spam zou versturen met een emailadres dat je domeinnaam gebruikt. Als gevolg hiervan kan het zijn dat je eigen e-mailadres onbetrouwbaar gemarkeerd wordt bij verschillende providers. Je persoonlijke e-mails kunnen daardoor geweigerd worden bij eventuele klanten.

Met een antispam ingreep kunnen we je contactformulier optimaliseren om bovenstaande tegen te gaan.

Vraag gerust meer info om je hierbij te helpen.

Meer info nodig of wens je een websitescan? Neem contact op
Back To Top